Tuinen in de streek van Luik – Tuin van de familie Leclercq

Terug

Tuinen in de streek van Luik – Tuin van de familie Leclercq

Full screen map Add to my suitcase 

Adres


4910 Theux
Beschrijving

Beschrijving

Het avontuur begon in 1977. Een weide moest plaats ruimen voor een tuin waarin de met gras bezaaide wandelpaden de perken afzomen die voortdurend in evolutie zijn.

De creatie van tal van gezichtshoeken heeft toegelaten om op een oppervlakte van 12 are gevarieerde scènes uit te werken met bomen, heesters en een groot aantal winterharde planten. Zowel schaduw- als halfschaduwplanten komen er tot hun recht, net zoals de planten met opmerkelijke bladeren of de zeldzame soorten. De planten die licht en zon verkiezen zorgen voor geuren en kleuren. Een bassin met een natuurlijke vorm zorgt voor frisheid en een geluidsdecor.

Deze tuin die werd aangelegd om interessant te ogen in elk seizoen, is het hele jaar toegankelijk. Tel. (087223645) of mail ( marc.liliane.leclercq@skynet.be).

Autosnelweg E42 Verviers-Prüm, afrit 7, N657 naar Verviers/Heusy.

Na 1 km, 1e rechts naar Jehanster/Polleur. Na 1 km, 1e links, nog altijd naar Jehanster/Polleur. Volg de hoofdweg over 2 km. In Jehanster, kruist u de N 640 en gaat u rechtdoor. U passeert de kerk en volgt de wegwijzers.

GPS-coördinaten: N50.55879 E5.90399.

Plaats: Jehanster - Rue François Xavier Simonis 10.

Criteria
Catégorie
  • Categorie van het evenement
    • Animatie, feestelijkheid
Datums
  • 22 juni 2019

brochures online

Ontdekken

Mijn bladwijzers

0 items in the flagbag

Newsletter

Our news in live