24e Middeleeuwse Beurs van Franchimont

Terug

24e Middeleeuwse Beurs van Franchimont

Full screen map Add to my suitcase 

Adres


4910 Theux
Téléphone :
+3287531418
E-mailadres : 
info@sitheux.be
Website : 
www.sitheux.be
Beschrijving

Beschrijving

Voor de 24e keer in 2019 zullen er tijdens het middeleeuws weekend kreten en allerlei geluiden weerklinken langs de muren van de oude burcht van Franchimont, die fier uitrijst boven Theux.

Dankzij de volharding van de vrijwilligers die jaar na jaar deze getuige van het verleden verder restaureren, is de burcht een unieke plaats die u kunt ontdekken tijdens het weekend van 17 & 18 augustus 2019.

Wanneer u ons het plezier doet om samen met ons te komen feesten en smullen (zoals in de middeleeuwen), dan eert u ook het werk dat een leger vrijwilligers realiseerde voor het plezier:

• van uw ogen,

• van uw oren,

• van uw smaakpapillen.

Speciaal voor u worden 2000 deelnemers gemobiliseerd tijdens dit 3e weekend van augustus.

Voor het plezier van uw ogen, wordt een resem activiteiten georganiseerd op de 6 podiums in la Haute Cour, le Vinâve, l’Aumaillerie, le Bourg Neuf, Saint Roch en l’Auberge. De vaandelzwaaiers, dansers en andere artiesten zullen u beslist kunnen bekoren; ambachtslui (tientallen) zullen hun talent en kunde tonen; straatscènes zullen u doorlopend vermaken.

Voor het plezier van uw oren, koppelen we wat we hiervoor citeerden aan een permanente muziekanimatie, met harpisten, minnezangers en vertellers. Bovendien is er op zaterdagavond een niet te missen feeërie. Kroegen, kazematten, Vinâve en Haute-Cour worden ondergedompeld in de muziek van kwaliteitsvolle groepen.

Voor het plezier van uw smaakpapillen, zijn 8 restaurants, 9 tavernes en een middeleeuws cabaret klaar om u te verwennen met stoofpotjes, dikke soepen, gerstenat, allerlei bieren en andere drankjes met mysterieuze eigenschappen.

Kortom, als u ons bezoekt dan merkt u dat alle moeite wordt gedaan om u te plezieren. Een van de sleutelwoorden van de ‘Foire médiévale’ van Franchimont, die er een must voor de zomer van maakt, is ‘authenticiteit’. Daarvoor wordt alles in het werk gesteld om u de sfeer te laten proeven van de jaarbeurzen uit de periode 1514-1520, toen Franchimont onder het welwillend gezag stond van Prins-Bisschop Erard de la Marck.

Kostuums, teksten, dans, muziek, decors zijn optimaal nagebootst, zoals in het begin van de 16e eeuw. En om ook de bezoeker hierbij te betrekken: tijdens dit weekend wordt betaald met geld uit die periode, althans binnen de perimeter van het evenement.

Criteria
Catégorie
  • Categorie van het evenement
    • Animatie, feestelijkheid
    • Markt, jaarmarkt en brocante/rommelmarkt
Datums
  • 17 augustus 2019

brochures online

Ontdekken

Mijn bladwijzers

0 items in the flagbag

Newsletter

Our news in live